Kars Dana Kavurma 500 Gr
Kars Dana Kavurma 500 Gr
Kars Dana Kavurma 500 Gr

Kars Dana Kavurma 500 Gr (kk22)

Marka : Markasız
Fiyat : ₺400,00(KDV Dahil)
₺400,00 'den başlayan taksitlerle

Kavurma

Kavurma, Anadolu ve Türk kültürünün en popüler ve en geleneksel et ürünlerinin başında gelir. Özellikle Kurban etiyle özdeşleşmiş bir lezzet olan kavurma her damak zevkine hitap edebilme özelliğine sahiptir.Başta kurban eti olmak üzere tüm kırmızı etler için kavurma işlemi uygulanabilmektedir. Genellikle dana etiyle hazırlanabilen kavurma aynı zamanda da kuzu ve diğer kırmızı et ürünleri ile de hazırlanabilmektedir.

 

Kahvaltılık kavurma olarak da isimlendirilen ve bu doğrultuda kullanılabilen kavurma, yüzlerce yıldır olduğu gibi günümüzde de yoğun şekilde tercih edilmektedir. Son derece uzun süreli dayanıklılığı ile her mutfakta mutlaka kendisine yer bulur.

Tam bir protein kaynağı olan kavurma ile sofralara gelen lezzeti daha önce denemediyseniz, mutlaka denemeniz gerekiyor.

 

 

Kavurma Nasıl Saklanır?

Et ürünü olması nedeniyle kavurmanın muhafazası noktasında hassas şekilde hareket edilmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Kavurma nasıl saklanır konusunda bilgi sahibi olmamak, etin bozulmasına yol açılmasına neden olur.

olapta kavurma saklama noktasında hava almıyor olması en temel husustur. Özellikle hiçbir şekilde hava almayacağı bir ambalaj içerisinde muhafaza edilmesi gerekir. Ayrıca kavurmanın bulunduğu yerdeki nem oranının 60% ile 70% aralığında olmasına dikkat edilmelidir.

Kavurmanın saklanacağı yerdeki sıcaklık değerleri ise 1 derece ile 10 derece aralığında olmalıdır.

Bu koşulları sağlayarak, kavurmayı yaklaşık 6 aylık bir sürede muhafaza edebilmeniz mümkündür.  Pişmiş kavurma muhafazasında ise üzeri bol miktarda tuzlandıktan sonra üstü kapatılarak, buzdolabında uzunca süreler saklanabilir.

 

 

Kavurma Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

 

Her sofraya lezzet zenginliği katan, her damak zevkine uyan nadir besinlerden birisi de kavurmadır. Herkesin büyük bir beğeniyle tükettiği kırmızı et ürünlerinden birisi olan kavurma kültürümüzde de önemli bir yer tutuyor.

Kavurma yemeklerde nasıl kullanılır sorusu için kullanabileceğiniz birden fazla yöntem ve tarif bulunuyor. Kavurma bir haşlanarak, bir de kendi yağında pişirilerek hazırlanabilir.

Kavurmayı tek başına tüketebilmeniz mümkündür. Özellikle yağlı bir etten yapılmış ise kendi yağında pişirerek, özel bir tat nefaseti yakalayabilirsiniz. Dilerseniz pide iç malzemesi ve börek gibi çeşitli hamur işleri için iç olarak da değerlendirebilirsiniz. Kavurmalı börek her zaman lezzetiyle büyük beğeni toplar.

 

 

Kavurma Faydaları

 

Besin değerleri oldukça yüksek olan kavurma, taze kırmızı etten hazırlandığından, insan sağlığı için çok önemli olan kırmızı et faydaları içerir. Zengin besin değerleriyle vücudun neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayabilme özelliğine sahiptir.

Kavurma faydaları arasında vücudun kan şekeri seviyesini düzenlemeden, bağışıklık sisteminin direnç kazanmasına kadar pek çok önemli detay bulunur. Özellikle kırmızı etin mineral ve vitamin yönünden çok zengin olan değerlerini, yüksek oranda koruyabildiği bir et ürünüdür.

Kandaki hemoglobin seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur. Demir minerali vücuda bitkilerle alındığında sindirimi en fazla 10% seviyesindedir. Ancak kavurma gibi kırmızı et ürünlerinde bu oran 35% seviyesine ulaşır.

  • En önemli protein deposu olduğundan vücudun protein ihtiyacını karşılar.
  • Sinir hücrelerinin korunması ve sinirlerdeki gerginliğin alınmasına yardımcı olur.
  • Sinir hücrelerinin büyümesi ve sinir hücresi sorunlarının giderilmesinde güçlü bir B12 takviyesi sağlar.
  • Kalsiyum ve çinko mineraller değerleri yüksek olan kavurma çocukların sağlıklı gelişimlerini destekler.
  • Kırmızı et tüketimi vücuda yoğun keratin alımını sağlayarak, saç dökülmesi problemlerini engeller.

 

Kavurma Nelere İyi Gelir?

 

Kavurma, tam manasıyla kırmızı et grubunun özelliklerini taşır. Dana etinin veya kuzu etinin en özel ve en lezzetli bölgelerinden kesilen etlerle hazırlanır. Bu lezzeti kadar besin değerleriyle de adeta bir şifa deposu olmasını sağlar.

Keratin, demir, fosfot ve B vitamin grubu yönünden çok zengin olduğundan kavurma nelere iyi gelir sorusu için verilebilecek çok fazla yanıt bulunur. Kavurma özellikle vücudun enerji ihtiyacını karşılayabilecek en temel besindir.

Kanser hastalarının vücudundaki kanserli hücre sayısında önemli bir düşüş yaşanması konusunda da kavurma oldukça etkilidir. Kavurmanın sağlığa faydaları konusunda bilimsel araştırmalar yapılmaya devam ediyor.

 

Kavurma İçindeki Vitaminler

Kavurma kırmızı et grubu içerisindeki en değerli mineral ve vitamin kaynağıdır. Kavurma içindeki vitaminler B6, B12 ve B kompleks vitaminler şeklindedir. Bağışıklığın direncinin arttırılması için vücudun en çok ihtiyaç duyduğu B vitaminlerini, kavurmayla karşılayabilirsiniz.

Vitamin yönünden zengin olan kavurma besin değerleri arasında önemli minerallerde bulunur. Çinko, demir, protein ve karbonhidrat yönünden de oldukça zengin bir besindir. Ayrıca kavurmanın içeriğinde önemli miktarda folik asitte bulunur.

Kavurma Kalorisi

 

Çok besleyici olan kavurma oldukça yağlı ve dolayısıyla yüksek kalorili bir besindir. 100 gram kavurma kalorisi 345 kcal değerine kadar ulaşabilmektedir. Ayrıca 100 gramlık bir kavurmada 20.62 gram protein ve 28.53 gram yağ bulunur.

Kavurma kolesterol içeren bir besin olduğundan tüketimine dikkat edilmelidir. Kavurma içeriğinde önemli derece sodyum ve yanı sıra potasyumda bulunur.

 

Kavurma Zararları

 

Her kırmızı et ürününde olduğu gibi kavurma da faydalarının yanı sıra zararları da bulunur. Ancak bu kavurma zararları genellikle kişinin ne kadar tükettiği ve genel sağlık durumu ile doğru orantılıdır.

İçeriğinde bulunan besin değerleriyle insan sağlığı açısından mevcut olan faydaları nedeniyle doğrudan oluşturduğu zararlar bulunmaz.

Yüksek miktarda kavurma tüketilmesi durumunda vücuttaki kolesterol seviyesinde artış yaşanır.

Doymuş yağ ve hayvansal yağ yapısı gereğince kalp ve damar yollarında tıkanıklık ve yağlanma riski oluşturur.

İyi pişmemiş bir kavurma, önemli bakteriler barındırabildiğinden midede ve bağırsakta bakteri oluşumuna yol açabilir. Bu bakteri oluşumlarının devamında hayati risk teşkil edecek biçimde kalp hastalıkları meydana gelebilir.

Prostat kanseri ve pankreas kanseri riski de azımsanmayacak kadar yüksektir.

Vücutta aşırı yağlanmaya ve obeziteye neden olabilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR